Samen sterker! smartphoto en Stichting Babyspullen steunen jonge ouders

Samen sterker! smartphoto en Stichting Babyspullen steunen jonge ouders

Bij smartphoto hebben we een speciale band met jonge moeders. Zij zijn onze trouwste klanten en maken al jaren prachtige fotoproducten bij ons. Ons motto is Smile by Smile en ons grootste doel is dan ook om hen een glimlach op hun gezicht te bezorgen. Dit doel past ook goed bij Stichting Babyspullen. Deze stichting verzamelt nieuwe en gebruikte babyspullen om daar babystartpakketten van te maken. Deze pakketten sturen zij op naar jonge ouders die op of onder bijstandsniveau leven en daardoor moeilijk rond kunnen komen. Ook wij vinden dat elke baby en elke jonge ouder een goede start verdienen. Daarom hebben Stichting Babyspullen en smartphoto de handen ineen geslagen om jonge ouders een glimlach te bezorgen!

Donatie aan Stichting Babyspullen

Als je een kindje verwacht, komt er heel veel op je af. Je leven verandert voorgoed, je hebt misschien wel heel veel last van zwangerschapskwaaltjes en op sommige dagen zullen de zwangerschapstranen rijkelijk vloeien. Voor ouders die op of onder bijstandsniveau leven, komt er nog een extra zorg bij. Zij weten namelijk niet of zij alle spullen wel kunnen bekostigen die nodig zijn na de geboorte van hun baby. Denk aan luiers, kleertjes, knuffeltjes en beddengoed.

In Nederland worden er elke dag 35 baby’s geboren in armoede. Dit raakt ons diep en daarom hebben wij in aanloop naar Moederdag een deel van elke aankoop bij smartphoto Nederland gedoneerd aan Stichting Babyspullen. Dit bedrag hebben wij onlangs uitgereikt aan Stichting Babyspullen, inclusief heel veel leuke knuffels!

Op bezoek bij het hoofdkantoor van Stichting Babyspullen

Onze collega’s Marleen en Moniek zijn op bezoek gegaan bij het hoofdkantoor van Stichting Babyspullen in Heerhugowaard. Een bijzondere ervaring, waarbij ze veel hebben geleerd over wat de stichting doet en hoe de medewerkers zich met liefde en passie inzetten om jonge ouders en baby’s te ondersteunen.

“Met een cheque en een mooi bedrag erop en een paar dozen vol knuffels van smartphoto gingen we op weg naar Heerhugowaard, waar Stichting Babyspullen gevestigd is,” vertelt Moniek. “Bij aankomst werden we enthousiast ontvangen en waren ze dolblij bij het zien van de mooie knuffels en de cheque. We kregen een rondleiding en uitleg over het goede doel van deze stichting. Hierdoor werd ons nog meer duidelijk dat we een goed doel hadden uitgezocht!”

Marleen voegt daar aan toe: “We kregen een uitgebreide rondleiding waarin ons precies werd uitgelegd wat voor ontzettend goed werk ze doen en hoe ze heel veel aanstaande gezinnen helpen met de eerste benodigdheden voor hun pasgeboren baby.”

Wat doet Stichting Babyspullen?

Al sinds 2012 doet Stichting Babyspullen er alles aan om jonge ouders die het niet breed hebben en hun pasgeboren kindje een goede start te geven. Juist die start is zo belangrijk, omdat een kind in zijn of haar eerste 1000 dagen de basis legt voor de sociaal-emotionele ontwikkeling. Stress en zorgen van de ouders zijn van grote invloed op deze ontwikkeling en kan bovendien een veilige hechting tussen ouders en hun baby in de weg staan. Het is daarom de missie van de stichting om de effecten van armoede op baby’s en jonge kinderen te verminderen.

Dit doet de stichting door babystartpakketten te maken. Deze pakketten komen terecht bij ouders die op of onder bijstandsniveau leven. De pakketten bestaan uit allerlei spullen die nodig zijn in de eerste periode na de geboorte van een kind. Denk hierbij aan kleertjes, luiers, hydrofiele doeken en sokjes. Een prachtig en belangrijk initiatief!

Wil jij ook helpen?

Je kunt Stichting Babyspullen op verschillende manieren helpen, bijvoorbeeld door babyspullen te doneren. Het is niet erg dat deze babyspullen al gebruikt zijn, zolang ze nog maar in een goede staat zijn. Deze spullen kun je naar een inzamelpunt bij jou in de buurt brengen. Klik hier om het dichtstbijzijnde inzamelpunt te vinden.

Heb je geen babyspullen, maar wil je toch graag helpen? Je kunt ook een (eenmalige) gelddonatie aan Stichting Babyspullen schenken, zodat zij hier babyspullen van kunnen kopen. Klik hier om te lezen hoe dat werkt.

Spullen doneren aan Stichting Babyspullen

Wil je graag je babyspullen doneren aan Stichting Babyspullen maar weet je niet welke spullen ze nodig hebben? Wij hebben een handige checklist voor je gemaakt:

Linsey is content manager bij smartphoto en blogt graag. Na werktijd is ze vaak buiten te vinden met haar fotocamera, want fotografie is haar grote hobby! Haar foto's gebruikt ze daarna natuurlijk om mooie fotoproducten en cadeautjes te maken. Linsey geeft je tips en inspiratie om jouw foto's op een creatieve manier te gebruiken en de leukste cadeaus te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *