Een fotoboek maken van jouw zomer: 5 tips

Een fotoboek maken van jouw zomer: 5 tips

Of je deze zomer nou geniet van een zonovergoten vakantie op het strand, gaat hiken in de bergen of geniet van een lekkere BBQ met familie en vrienden: deze momenten wil je voor altijd blijven koesteren. Een fotoboek maken is daarom een top idee! Zo maak je zelf een prachtig souvenir van deze fijne zomer.

Wil jij ook graag aan de slag gaan met een fotoboek maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij hebben 5 handige tips verzameld!

1. Profiteer van een gratis platliggende binding

Bij smartphoto kun je kiezen tussen fotoboeken met een harde kaft of een zachte kaft. Als je kiest voor een harde kaft, krijg je een gratis platliggende binding. Hierdoor liggen beide zijden van je boek volledig vlak. Dat maakt het bladeren door jouw fotoboek extra fijn. Ook komt die ene fantastische vakantiefoto op een spread dan heel mooi uit.

Een fotoboek maken met een harde kaft

2. Kies een design dat bij jouw stijl past

Het maken van een vakantie fotoalbum is heel eenvoudig in ons online fotoprogramma. Door een design te kiezen, geef je jouw boek een hippe uitstraling en hoef je zelf alleen nog maar foto’s en/of teksten toe te voegen. Je hebt keuze uit veel verschillende soorten designs, zodat er altijd wel iets bij zit wat past bij jouw stijl.

3. Voeg leuke icoontjes toe aan jouw fotoboek

Wil jij je fotoboek graag net dat beetje extra geven? Voeg dan leuke icoontjes en symbooltjes toe! Je kunt bij ons kiezen uit diverse soorten zomerse icoontjes, zoals zonnetjes of ijsjes, maar ook symbolen die met een specifieke vakantiebestemming te maken hebben. Zo geef je jouw fotoalbum een extra zomerse look!

Een fotoboek maken met leuke icoontjes

4. Schrijf leuke teksten bij je foto’s

Foto’s zeggen vaak meer dan duizend woorden, maar soms kan het ook heel leuk zijn om een tekst toe te voegen aan de pagina’s in je boek. Maak een lang reisverslag of schrijf korte tekstjes bij je foto’s, zodat je dit later nog eens terug kan lezen en weer helemaal dat vakantiegevoel terugkrijgt.

5. Voeg videos toe aan je boek

Heb jij deze zomer ook veel leuke filmpjes gemaakt? Hoe leuk is het dan om die ook toe te voegen aan je fotoboek? Dat kan met een QR-code. Hoe dit precies werkt, leggen we uit in de volgende stappen.

  1. Je video moet eerst beschikbaar zijn op het internet. Dit kan door de video toe te voegen aan een platform als YouTube of Vimeo.
  2. Genereer een QR-code met de link van je video. Via je zoekmachine kun je diverse websites vinden waar je gratis een QR-code kan maken.
  3. Voeg de QR-code toe aan één van de pagina’s van je fotoboek.
  4. Wanneer je vervolgens de QR-code scant met de camera van je telefoon, kun je de video bekijken.

Een toffe en originele manier om jouw mooiste zomerherinneringen tot leven te laten komen!

Ga jij een fotoboek maken van de zomer? Deel het met ons!

Wij vinden het heel leuk om jouw creatie te zien! Deel een foto van jouw fotoboek met ons op Instagram via de hashtag #mysmartphoto. Wie weet zie je jouw fotoboek binnenkort dan wel terug op onze Instagrampagina of in de nieuwsbrief.

Linsey is content manager bij smartphoto en blogt graag. Na werktijd is ze vaak buiten te vinden met haar fotocamera, want fotografie is haar grote hobby! Haar foto's gebruikt ze daarna natuurlijk om mooie fotoproducten en cadeautjes te maken. Linsey geeft je tips en inspiratie om jouw foto's op een creatieve manier te gebruiken en de leukste cadeaus te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *